Cikk megosztása
A Budapest Beer Week 2019 magyar sörfőzdéi idén is összefogtak, hogy elkészítsék a fesztivál sörét. Helyszíni tapasztalataink szerint a sörfőzők a tőlük megszokott nagyszerű hangulatban jöttek össze szerdán a First Craft Beernél, hogy a közös főzeten ügyködjenek.
Az idei fesztiválsör egy tipikusan hazai, könnyen iható és közérthető, egyszeri, de mégsem „egyszerű” főzet lesz. A sörmesterek azoknak ajánlják, akik kíváncsiak rá, hol tart a kraft sörfőzés jelenleg itthon, hiszen egy, csúcsminőségben tipikusan csak a legmodernebb kisüzemekben elkészíthető sörtípusról van szó.
A BPBW 2019 egy kb. 6%-os New England IPA lesz, egy picit fanyar, amihez nyilván jócskán hozzájárul a hozzá felhasznált homoktövis, de került bele őszibarack is, nem kevés. A komlózásnál is igyekeztek a nemzetközi vonal mellett európai karaktert is adni, így kerül az Új-zélandi és amerikai komlók mellé a német Mandarina Bavaria, ami – ahogy a neve is mutatja – édes mandarinos és citromos jegyekkel gazdagítja majd a végeredményt.
A Budapest Beer Week május 20. és 26. között lesz idén, és ezúttal sem csak a főváros kraft sörbárjai készülnek tematikus eseményekkel (csapfoglalások, meet the brewer-jellegű programok), hanem két napon át 25 ország 60 kisüzemi sörfőzdéjének legjobb tételeit lehet majd végigkóstolni amiket maguk a sörfőzők csapolnak a résztvevőknek.