Cikk megosztása
Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Nézzük mi a helyzet Békés és Somogy megyében, illetve mire számíthatsz Budapesten!
Győrzámolytól Hajdúböszörményig, Tokajtól Magyarhertelendig, csomó sörfőzde nyílik meg október 10-én, hogy vendégül lássa a fogyasztóit, illetve megismertesse őket a sörök készítésével, alapanyagaival és persze az általuk főzött fajtákkal. Ezúttal a Viharsarki Sernevelde, az Elixbeer, a Fehér Nyúl Brewery, a First Craft Beer, a Reketye Brewing és a Hedon hétvégi programjaiból ajánlgatunk!
Elixbeer
Gyulán nagyon szuper dolga van annak, aki kirándulna és sörözgetne szombaton, mert két főzde is nyitott kapukkal várja!
Az Elixbeer a gyulavári Almásy-kastélyban működik, elsősorban olyan sörfajtákkal foglalkoznak, mint az IPA, a pilsner, a bajor búza, vagy a meggyes láger. Az üzem bio termékcsaládja nyolcévnyi kutatómunka eredménye, melyet az MTA Martonvásári Kutatóintézetével, a Szent István Egyetem (korábban Corvinus Egyetem) Sör- és Szeszipari Tanszékével, illetve a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-vel közösen végeztek. A számos díjat gyűjtő főzde a sörök mellett kétféle sörpárlattal, valamint a Gyulahús termékekből összeállított kolbásztállal és parenyicával várja a vendégeit. A sörözés előtt vagy után pedig meg lehet nézni a kastély kiállításait.
A főzdébe minden páros órában indul kisvonat a belvárosból a Patrióta Étterem elől (Kossuth Lajos u. 3.)!
Foglalás és érdeklődés:
Viharsarki Sernevelde
Ugyancsak lesz transzfer Gyula belvárosából a Viharsarki Sernevelédébe is, utóbbi a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontjától indul majd. És érdemes lesz rá felszállni, hiszen a Beer Corner igazi látványsörfőzde, ami azt jelenti, hogy a vendégtérből valóban be lehet nézni az üzembe. Ráadásul sörfőzde éttermében nagy hangsúlyt fektetnek a sörökhöz tökéletesen illeszkedő ételekre, a Nyitott Főzdék Napja alkalmából pedig kifejezetten az alkalomra készülő fogások is lesznek.
A főzdetúrák 12 és 20 óra között, két óránként indulnak, és a résztvevőik természetesen kóstolón is részt vesznek majd!
Asztalfoglalás és bejelentkezés, sörtranszfer infók, regisztráció főzdetúrára:
- +36 66 653 697
- vagy Facebook üzenetben a sörfőzde oldalán.
Fehér Nyúl Brewery
Budapestről is ajánlunk programot, hiszen szerencsére több fővárosi sörfőzde is csatlakozott a kezdeményezéshez! A Fehér Nyúl Brewery előtti udvar totál menő, indusztriál környezet, (kapaszkodj meg, egykor harisnyafestő üzem volt benne) szóval már csak ezért is érdemes csekkolni!
A helyszínnél pedig már csak a söreik kúlabbak, amit egy rakás hazai és nemzetközi sörversenyen elnyert érem is bizonyít! Főzdetúráikon, szombaton egészen a víztől a sörig vezetik a látogatókat. Megmutatják a alapanyagok sokféleségét, a sörfőzés kulisszatitkait és a palackozás kihívásait. Az ingyenes főzdetúrák regisztrációhoz kötöttek és 15, 17, és 19 órakor indulnak.
Ha pedig már úgy érzed, vágod a söröket, akkor próbáld ki magad az ízhiba térningen, amely során négyféle ízhibával ismerkedhetsz meg, de ne félj, a programban 1 korsó kontroll sör is benne van!
Szombaton új sör is debütál a Soroksári úton, illetve a Magkert BBQ csapata áll majd a rendelkezésedre, ha megéheznél!
Asztalfoglalás és bejelentkezés, regisztráció főzdetúrára:
- a Nyitott Főzdék Napja oldalán keresztül
- vagy Facebook üzenetben a sörfőzde oldalán
First Craft Beer
Pest másik felén, a Váci úton pedig a First Craft Beer tart nyitva az országos rendezvény alkalmából. A 2016-ban alapított sörfőzde az elérhető legmodernebb technológiával dolgozik, és a csapat is kiváló. Nem véletlen hát, hogy több mint 20 nemzetközi és hazai elismerést gyűjtöttek be az elmúlt években.
Szombaton két sörbemutatóval várják a látogatókat. Először lesz kóstolható a 2020-as Oktoberfest marzen és egy új DNEIPA is a csapokra kerül!
A főzdetúrák ingyenesek, és 16 órától, óránként mennek, és be kell rájuk jelentkezni! Az utolsó hétkor indul majd a tervek szerint. A főzde udvarán pedig a megszokott buli vár, lesz foodtruck, és különböző játékok is!
Asztalfoglalás és bejelentkezés, regisztráció főzdetúrára:
Reketye Brewing Co.
Nagytarcsán, a The Beertailortól nem is olyan messze a Reketye Brewing is várja a látogatóit október 10-én! A 2014-ben alapított sörfőzde mindig élen járt az újításokban és mindig bátran vállalt be extrém főzeteket is. A söreik mögött minden esetben van valami jó sztori, amelyekről szívesen mesélnek, akár a IX. kerületi Jónás Craft Beer Houseban, de a Nyitott Főzdék Napján magánál a főzdénél is!
Szombaton 14 órától fogadják a vendégeket sörkóstolási és -vásárlási lehetőséggel, ráadásul a Reketye sörök mellett a Hajnali Sörfőzők csapatának főzeteit is kóstolhatod majd, illetve az InVitro Brewing Intergalactic dupla IPA-ját!
Asztalfoglalás, bejelentkezés, infók:
Hedon Brewing Co.
Tuti, hogy a Hedon a legbalatonibb sörfőzde. Már csak azért is, mert a kertjükből bámulatos, a tóra néző panoráma tárul elénk, de azért is, mert a part csak 1 percre van a taproomtól! A balatonvilágosi kisüzem 2015. augusztusában kezdett működni, azóta pedig olyan klasszikusok fűződnek a nevükhöz, mint a Charlie és Johnny Firpo, a Helmut, a Katalin cárnő vagy a Balatonvilágosi Pilsner.
Szombaton 17 órától nyitják ki a sörfőzdét, de a Taproom várhatóan délben megnyílik. A délutáni főzdelátogatásokon lehetősége lesz a vendégeknek az erjesztőtartályból megkóstolni a legfrissebb Hedon söröket, lesz interaktív játék, és bele lehet majd kukkantani a Charlie Firpo palackozásába!
Ha megmérettetnéd magad a sör kvízben, akkor is a Hedon a te helyed, és igazán sörözéshez illő meglepetés ételválaszték is vár majd szombaton, Világoson!
Asztalfoglalás, bejelentkezés, infók: