Cikk megosztása
November 26. és 28. között, Nürnbergben rendezik meg a BrauBeviale 2024 nemzetközi kiállítást, amely a német és a közép-európai söripar kiemelt szakmai rendezvénye. A program idén azonban korántsem csak erre koncentrál!
Az eddigi tapasztalatok alapján a BrauBeviale és kísérőrendezvényei Németország mellett elsősorban a Cseh Köztársaság, Ausztria és Lengyelország szakembereit vonzzák. Ez pedig hatalmas piacot jelent, hiszen Kelet-Közép-Európa a kontinens sörtermelésének 28 százalékát adja. Tanácskozni pedig bőven van miről: az energiahatékonyság, a technológiák frissítése, a csomagolás kihívásai és az alkoholmentes sörök iránti növekvő kereslet mind-mind aktuális témák.
A BrauBeviale látogatói a rendezvényen átfogó képet kaphatnak a beszállítói kínálatról, valamint közvetlen kapcsolatba léphetnek a hazai piacokon működő kiállítókkal. A német, osztrák és svájci cégek mellett pedig tehát a kelet-európai piac szereplői és képviseltetik majd magukat. Jelen lesznek a csomagolási szektor legfontosabb képviselői, és ott lesz minden, ami feldolgozás és technológia, erjesztés, mérés és gépészet.
Sörre bor bármikor!
A tavalyi, sikeres „próba” után a BrauBeviale söripari mezőnyéhez ebben az évben is csatlakozik a borágazat. A két italtípus gyártásának technológiai hasonlóságait kihasználva mintegy 800 négyzetméteren lesz tematikus, boros terület.
Ausztria és Kelet-Európa borai egyre nagyobb figyelmet kapnak a nemzetközi piacon, pedig az európai bortermelés csupán 8 százalékáért felelnek. Ehhez azonban nem minden szereplő járul hozzá azonos mértékben. A magyar export jelentős: minden második üveg bor külföldre kerül, míg a szlovén kivitel csupán 6 százalék – mondta Franz Rosner, a Klosterneuburgi Szőlészeti és Gyümölcstermesztési Szövetségi Intézet képviselője a kiállítás sajtótájékoztatóján. Szerinte a söriparhoz hasonlóan a borászok előtt is jókora kihívások állnak, elég, ha csak a klímatűrő szőlőfajták megtalálására és fejlesztésére, vagy az új kártevők elleni, összehangolt fellépésre gondolunk.
A nürnbergi rendezvényen a borászati kiállítók mellett kap majd helyet a Mundus Vini kóstolózónája is, ahol a termékbemutatókon kívül szakmai előadásokat is tartanak.
Jöhetnek a sörös startupok!
A BrauBeviale 2024 kiállítás az alapanyagok mellett a sörmarketingre is nagy hangsúlyt fektet. Bemutatásra kerülnek majd az új komlófajták, de szó lesz a sör népszerűségének növeléséről, és bemutatnak néhány igazán sikeres innovációt is. Többször is szóba kerül majd az energiahatékonyság, az alkoholmentes sörök készítése és kreatív csomagolási ötleteket is gyűjthetnek majd a látogatók.
A Craft Drinks Area-ban kóstolókkal, valamint a Maisel & Friends sörfőző verseny győztes sörének bemutatásával várják az érdeklődőket és lesz egy startupokra és fiatal tehetségekre fókuszáló terület is, ahol kezdő vállalkozások kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.
A BrauBeviale 2024 részletes és átfogó programokat kínál az italgyártási szektor szereplőinek. A legfrissebb programról és előadókról részletes információk augusztus végétől elérhetők a rendezvény honlapján.