Cikk megosztása
Már régen nem a kukoricától lesz kifizetődőbb nagy mennyiségben sört főzni. Akik a biznisz felől közelítenek, a rizsben látják a legtöbb lehetőséget.
A jelenleg rizst is használó sörfőzdék jellemzően őrölt rizst használnak, pedig a malátázott rizs sokkal fenntarthatóbb és hatékonyabb, sőt akár 12 százalékkal csökkenthető is vele a gyártási költség.
A Drinks Business cikke szerint a rizsmaláta a növénytermesztési területigénye is kb. a fele más, sörfőzésre használható gabonákénak.
Az Arkansasi Egyetem tanulmánya azt is megállapította, hogy mivel a rizst világszerte termesztik, nagyszerű malátagabonaként szolgálhat a trópusi és szubtrópusi országok számára, amelyek egyébként árpaimportra szorulnak. Szerintük a rizsmaláta használata csökkentheti az energiaköltségeket is.
A Drinks Business felhívja arra is a figyelmet, hogy egyes kutatások szerint a rizsmaláták számos izgalmas aromát és ízt hordoznak. Ezen alapanyagok használata ezért önállóan, vagy árpamalátával együtt is indokolt lehet.