Cikk megosztása
A Pilsner Urquell lépten-nyomon hangsúlyozza, hogy a palackban, vagy a dobozban lévő sör Pilzenben, Csehországban készül, függetlenül attól, hogy hol vásárolja az ember. Mégis rendre találkozni olyan véleményekkel, amelyek szerint a magyar piacra gyengébb minőségű sör érkezik – ám olyat is hallani, hogy valaki Csehorszgában találkozott Magyarországról valahogy „visszavándorolt” pilzenivel.
Sokan úgy vélik, hogy a minőségbeli különbség egyszerűen abból fakad, hogy az itthon kapható többet állt raktárban, nem épp ideális körülmények között, míg a cseheknél vásárolható bizonyára frissebb.
Kling József úgy döntött, hogy a végére jár a dolognak, és vakon kóstolta össze a magyarországi és a – Különleges Sörök Boltjából beszerzett – cseh változatot. Az eredmény meglepő, mert ő nem, hogy nem talált különbséget, hanem nála a magyar bizonyult jobbnak: „Emberek, a kettő között NINCS különbség! Semmi! Nagy semmi! Mindkettő finom, sűrű, zamatos, a maláta és a komló duettet énekel. Amikor egy kicsit hezitálok és megpróbálok mégis kierőszakolni valami kis többletet az egyik javára, mindkét esetben a magyar címkésre esik a választásom. A feleségem jókat mosolyog rajtam.”
Neked mi a tapasztalatod? Szavazz!