Cikk megosztása
Craft sör fejlesztéséhez használják a namíbiai gyilkos méhekből származó kivonatokat a Cardiffi Egyetemen.
A Cardiffi Egyetem tudósai a namíbiai gyilkos mézelő méhek bélmikrobiómájában található élesztővel főztek sört. Ebben az egyébként a legérdekesebb, hogy a méhekben Saccharomyces cerevisiae, vagyis sörélesztő van. Erről Les Baillie, a Cardiffi Egyetem Gyógyszerészeti és Gyógyszertudományi Karának mikrobiológiai professzora beszélt.
A kutatók akkor jöttek erre rá, amikor egy namíbiai projekten dolgoztak. Az eredeti cél az volt, hogy kiderítsék, bizonyos növények beporzása miként vezethet a szuperbaktériumok és az antibiotikum-rezisztencia kezelésére szolgáló gyógyszerek kifejlesztéséhez.
Szóval eközben különítettek el sörélesztőt az elpusztult gyilkos méhekből, majd walesi mézelő méhekből is. Midkettővel készült már sör, most pedug olyan főzdét keresnek, akivel együttműködve piacra dobhatják a „The Killer Bee Beert”. A bevételből a walesi méhek kutatását támogatnák.