Ananász, körte, citrom, kávé, keksz? Többek között az IPA, a porter, a búzasör, a pilzeni, és a saison is mind-mind tele van nagyszerű aromakomponensekkel. Megmutatjuk őket, így könnyebb lesz felismerni!
A Sörmester és a Séf címmel tart sörvacsora sorozatot idén a Jardinette Vendéglő. A tervek szerint összesen hat esten kerülnek a főszerepbe a hazai kisüzemi sörök. Az első alkalommal a Monyo Brewing Co. volt a vendég.
Már rég rossz, ha egy chipses zacskónak kell jeleznie, hogy sokat ittál, ne ülj a kocsiba, legalábbis ne a kormány mögé. Mindenesetre van ilyen, hátha jól jön…
Egy valamire egészen biztosan fény derül a lista láttán: a nem jó sörökre szívesen írják rá, hogy „a legjobb”, „az igazi”, vagy épp azt, hogy „prémium”. A Ratebeer listája következik!
A sörgasztronómia köré építi a kommunikációját idén is a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A legnagyobb hazai sörgyárakat összefogó szervezet egyre szorosabbá fűzné a kapcsolatot a kisüzemi főzdékkel. Schillinger Attilával, a Sörszövetség igazgatójával beszélgettünk.
A Vinepair.com az Untappden indult el, hogy megtudja, melyek a világ legnépszerűbb sörfőzdéi. Természetesen a multinacionális vállalatok uralkodnak a legtöbb országban, de a világ sörízlése regionális. A magyarországi eredmény pedig meglepetést tartogat!
Hogyha szeretsz barkácsolni, fura vonzalmat érzel az értelmetlen dolgok iránt, és egyszerre csak egy verébnyi pattogatott kukoricát tudsz megenni, az alábbi videó megnézése után a hétvégét pattogatógép farigcsálással fogod tölteni!