A skót Brewmeister készíti – minden bizonnyal – a világ legerősebb sörét, amelyet Snake Venom (kígyóméreg) néven forgalmaznak és közel 70%-os alkoholtartalmú.
Magazin
A sör mindig ott volt azok asztalán, akik a történelmet csinálták. 12 kérdés a közép-európai sörkészítés múltjából – vajon te mennyire ismered jól a sörkészítés történelmi és kulturális vetületét?
Régi vita, hogy a Csehországban forgalmazott, vagy a magyar piacra szánt Pilsner Urquell jobb. Vannak, akik esküsznek rá, hogy a hazánkba importált verzió gyengébb minőségű, de ellenérvek is elhangzanak. Neked mi a tapasztalatod?
Barna sörrel és tejszínnel készített májpástétomot a Kapucinus sörfőzője, Késmárky Kata a Chili TV Kézzel írott receptek című műsorában. A legnagyobb menet pedig a mézes barna sörecetes aszalt szilva volt.
A portlandi Allagash Brewing sörfőzőmestere, Jason Perkins úgy beszél az élesztőről, mint a jedik az erőről: „Ott van mindenhol körülöttünk”.
Az év utolsó napján is szeretünk nem csak jókat inni, hanem finomakat enni is. Az pedig még jobb, hogyha a kettő összeköthető, épp ezért mutatunk most pár olyan egyszerű, de ínycsiklandó ételt, amelyekhez remekül csúsznak majd az év utolsó estéjén legurított sörök!
Mutatunk néhány jól ismert, és pár nem mindenki által fogyasztott sörmárkát. A kérdés minden esetben ez: tudod hol készülnek?
Ki kell próbálnod ezt a mesés illatú, karácsonyi hangulatú forralt sört, amelyben a csoki, a narancs, a fahéj és a csillagánizs adogatja egymásnak a főszerepet, és amelyet néhány perc alatt el tudsz készíteni. Megmutatjuk, hogyan!
Egyre nagyobb a pezsgés a hazai sörpiacon, ahol sorra jelennek meg az új főzdék és a jobbnál jobb sörök, miközben fejlődik a sörgasztronómia, továbbra is izgalmas a fesztiválélet és úgy tűnik a multik is megéreztek valamit a trendekből.
Mutatunk három tökéletes receptet, amelyek alapján te is könnyedén elkészítheted a legkúlabb sörös finomságokat karácsonyra, akár az utolsó pillanatban is! Figyelj!