A tavaszi szeszélyes időjárásnak köszönhetően kissé döcögősen indult idén a sörfesztivál szezon, de a szervezők az esősebb, hűvösebb napokon is keményen dolgoztak a háttérben, így megvannak a legnagyobb rendezvények dátumai.
Magazin

Prága legújabb sörfőzdéje, a Lod’ Pivovar egy, a Moldván található állóhajón nyitott meg a napokban. Egyelőre három féle sörük van, és nagyszerű ételeket is kínálnak melléjük, de a kilátás az igazán verhetetlen.

Demeter Csaba egri borász szerint a borászoknak össze kell fogniuk, mert nem egymás versenytársai, az ő igazi konkurenciájuk a sör.
Egy jól elkészített kraft sör kiállja az idő próbáját és az évek alatt ízek egészen új dimenziói fejlődhetnek ki benne. Persze ehhez sok mindennek tökéletesnek kell lennie. Az egyik legfontosabb a helyes tárolás. Íme 8 tipp!

Egy jól elkészített csülök ideális fogása egy kellemes sörös ebédnek vagy vacsorának. És ha már úgyis minden a sör körül forog, főzd a csülköt is abban!

A közeli Bogerbreen-gleccserből nyeri a sörfőzéshez felhasznált víz egy részét a Svalbard sörfőzde, amely az Északi-sark előtti utolsó településen működik.

A Bilbaoban tevékenykedő Txaber művésznevű alkotó olyan dobozokat készített, amelyek a bennük lévő sörtípusok pantone színeiben pompáznak. És milyen jól tette!

Segal Viktor szerint itthon a sör-étel párosítások, valamint a sörökre hangolt vacsorák műfaja még alakulóban van. A séf úgy véli, a könnyebb sörökhöz egyáltalán nem nehéz megfelelő ételeket párosítani, az összetettebb karakterűek esetében egy fokkal nehezebb a feladat.

A fogyasztók félrevezetését teszi lehetővé, hogy a sörök címkéjén illetve a doboz palástján csak az alkoholtartalmat kell feltűntetni, a vízben oldható szárazanyagtartalmat pedig nem.

Hogyha Kőbánya, akkor természetesen sör és blues. Talán nem is jut más az emberek eszébe hirtelen a városrészről, az pedig végképp nem köztudomású, hogy egykor európai hírű borvidék volt a jelenlegi sörgyárak szomszédságában.