A legvadabb IPA méltó párja lehet az így grillezett csirkeszárny

Írta: BeerPorn.hu

2018-09-27 | 06:12 Magazin

Ebben a receptben az a kedvencünk – amellett, hogy elképesztően tele van tolva friss korianderrel –, hogy bármikor egy pillanat alatt meg lehet vele idézni a legkúlabb nyári grillezéseket. Készítsd el a haveroknak, és nyissatok hozzá valami keserűt!

Az étel alapja az ún. chimichurri szósz, amely eredetileg egy argentin cucc. A pestohoz szokás hasonlítani, alapja a fokhagyma, a petrezselyem, az oregánó és az olívaolaj. Nos, ez a változat korianderrel készül, ettől még izgalmasabb!

Hozzávalók:

  • csirkeszárnyak
  • olívaolaj
  • fekete bors
  • fokhagyma
  • friss chili vagy jalapeno
  • nagy csokor petrzselyem
  • nagy csokor koriander
  • oregánó
  • vörösborecet

Keverd össze az apróra vágott zöldfűszereket, a fekete borsot, a sót, a chilit és fokhagymát az olívaolajjal, és löttyints bele némi vörösborecetet is.

Hogyha ez megvan, mehet a megtisztított csirkeszárnyakra, és miután jól elkeverted az egészet, tedd legalább egy órára a hűtőbe. Persze az sem baj, hogyha hosszabb ideig pihenteted, mert minél jobban átjárják a húst az ízek, annál királyabb!

Ha megérkeztek a vendégek, nyissatok pár sört, izzítsátok a grillt, és süssétek készre a szárnyakat. Ízlés szerint mehet még rá frissen is a pácból, szelhettek rá még chilit, és jól áll neki az is, hogyha némi friss citromlével meglocsoljátok.

A tapasztalat az, hogy köretet kevésbé kell hozzá készíteni, mert a kaja egyszerűen nem jut el az asztalig. Szóval tervezzetek sok szárnnyal, és a szokásosnál több sörrel. ;)