Cikk megosztása
Ebben a receptben az a kedvencünk – amellett, hogy elképesztően tele van tolva friss korianderrel –, hogy bármikor egy pillanat alatt meg lehet vele idézni a legkúlabb nyári grillezéseket. Készítsd el a haveroknak, és nyissatok hozzá valami keserűt!
Az étel alapja az ún. chimichurri szósz, amely eredetileg egy argentin cucc. A pestohoz szokás hasonlítani, alapja a fokhagyma, a petrezselyem, az oregánó és az olívaolaj. Nos, ez a változat korianderrel készül, ettől még izgalmasabb!
Hozzávalók:
- csirkeszárnyak
- olívaolaj
- fekete bors
- fokhagyma
- friss chili vagy jalapeno
- nagy csokor petrzselyem
- nagy csokor koriander
- oregánó
- vörösborecet
Keverd össze az apróra vágott zöldfűszereket, a fekete borsot, a sót, a chilit és fokhagymát az olívaolajjal, és löttyints bele némi vörösborecetet is.
Hogyha ez megvan, mehet a megtisztított csirkeszárnyakra, és miután jól elkeverted az egészet, tedd legalább egy órára a hűtőbe. Persze az sem baj, hogyha hosszabb ideig pihenteted, mert minél jobban átjárják a húst az ízek, annál királyabb!
Ha megérkeztek a vendégek, nyissatok pár sört, izzítsátok a grillt, és süssétek készre a szárnyakat. Ízlés szerint mehet még rá frissen is a pácból, szelhettek rá még chilit, és jól áll neki az is, hogyha némi friss citromlével meglocsoljátok.
A tapasztalat az, hogy köretet kevésbé kell hozzá készíteni, mert a kaja egyszerűen nem jut el az asztalig. Szóval tervezzetek sok szárnnyal, és a szokásosnál több sörrel. 😉