Cikk megosztása
A Krenner Brewery 2020 szeptemberében kezdte meg működését egy kis Vas megyei településen, Csempeszkopácson. A vállalkozás ötlete 2018 végén vetődött fel, amikor a sörfőzőként tevékenykedő Krenner Balázs szeretett volna visszatérni szülőfalujába és egy saját főzdét alapítani.
A terv egy olyan vállalkozás kialakítása volt, mely a kreatív és változatos sörök főzésén keresztül megismerteti a kraft sörök szépségét. Balázs maga mellé választotta 3 barátját, akikkel együtt létrehozták a Krenner Breweryt 2019-ben.
Az üzem kialakítására egy több mint, 100 éves istálló épületét választották. Nagy munka és átalakítás eredményeként egy évvel később megérkezett a berendezés is, az 500 literes főzőházzal és a 6000 literes erjesztő kapacitással. Szeptemberben egy nagyszabású megnyitó ünnepséggel kezdetét vette az utazás a magyar kisüzemi sörök világában.
„- Első célunk egy olyan alap szortiment kialakítása volt, mellyel felkelthettük az érdeklődést a hagyományos sörök fogyasztói között is. A jól ismert típusok mellett folyamatosan kísérletezünk új alapanyagokkal, ízekkel, sőt rendszeresen készítünk szezonális jellegű söröket is. A hozzánk betérő vendégek mindig találnak valami izgalmas újdonságot. A stílusok próbálgatása kapcsán jutottunk el a belga hagyományokból táplálkozó spontán erjesztésű sörök főzéséhez, melyekre tényleg azt lehet mondani, hogy egyszeri és megismételhetetlen tételek. A főzde udvarán van egy régi borospincénk is, ahol már sorakoznak a tölgyfahordók, a tradícionális módon készített, hosszú érlelésű sörök számára.
Hosszabb távú céljaink között szerepel, hogy ezekkel a főzetekkel színesedjenek a régió gasztronómiai értékei, illetve az általunk szervezett programok hozzájáruljanak a térség kulturális életéhez is.”