fbpx

Kokalevél után jöhet a bonsailevél?

Írta: BeerPorn.hu

2017-02-20 | 07:58 Hírek

Brazília leghíresebb bonsai mestere, Renato Bocabello japán feketefenyő fáinak lemetszett ágait főzte bele a Kuromatsu Kamikaze ipába két brazil sörfőző.

A Sao Paolo mellett működő Heroica sörfőzde már régen túl van a borsos, a citromos, sőt a kokalevéllel ízesített sörön is. A híres brazil koktélban, a cachacában pedig japán fektefenyő adja a fanyar ízt. Innen pedig már csak egy lépés volt az, hogy komló helyett fenyővel dolgozzanak. Így született meg a Kuromatsu Kamikaze ipa.

A fenyőágakat pedig nem mástól, mint Brazília leghíresebb bonsai mesterétől, Renato Bocabellotól szerezték be, aki évente kétszer metszi a több mint 400 fából álló gyűjteményét. A brazil ipába így több mint 100 éves fák ágai is bekerültek.

(Via)