Cikk megosztása
Új divat Írországban, hogy mixelik a Guinness söröket annak érdekében, hogy a végeredmény visszafogottabb alkoholtartalmú legyen. Állítólag működik, de vajon kinek az ötlete volt összekeverni az alkoholmentes és a sima Guinness-t?
Írországban a kocsmák egy része előállt azzal, hogy 60/40 arányban vegyítik a Guinness 0.0-t és az eredeti stoutot, így alacsonyabb alkoholtartalmú változatot kínálnak. Arrafelé teljesen általános, hogy a mentes változat is kapható csapolt formában, az új mix receptje pedig annyi, hogy először a Guinness 0.0-t töltik, arra jön a hagyományos. Az eredmény pedig a 4,2 százalékos alkoholtartalom helyett csupán 1,7 százalék, de állítólag az ízek stimmelnek.
Elsőként a dublini Palmerstown House Pub csinálta ezt, és annyira nem is mentek neki a vendégek, vagy jól moderálták a poszt hozzászólásait. 🙂
Mindenesetre a kocsma azt írja, hogy „minden Guinness-jelleg ott van, csak az egész könnyebb picit”.

