Cikk megosztása
A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt eseménysorozata, a hazai sörkultúrát építő Sör mi több keretében hivatalosan is megnyitották a 2017-es sörszezont.
A szimbolikus első korsó italt dr. Schillinger Attila, a szervezet igazgatója csapolta. Az igazgató elmondta, hogy idén tovább dolgoznak a sör és a modern magyar gasztronómia kapcsolódásának erősítésén. Ehhez szerinte jó alapot szolgáltat a prémium kategóriájú termékek forgalmának tavalyi, mintegy 10%-os növekedése.
A megnyitó során Schillinger kiemelte azt is, hogy a hazai gyártók kiváló minőségű söröket állítanak elő és fontos szereplői a magyar gazdaságnak. Négy nagy hazai gyárban mintegy 1700 főt foglalkoztatnak és 24000 fő foglalkoztatását teszik lehetővé a söripari értékláncon keresztül. A szövetség tagjai a tavalyi évben 72,5 milliárd forinttal járultak hozzá a központi költségvetéshez. Meghatározó a szerepük a hazai turizmus fejlesztésében is, például a hazai zenei fesztiválok és kulturális események támogatásán keresztül.
A szövetség harmadik éve rendezi meg a Sör mi több eseménysorozatot. A szezonnyitón részt vettek sörfőző kisüzemeket képviselő cégek és szervezetek, valamint innovatív sörtechnológiákat fejlesztő startup vállalkozások is.
A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. Az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés számos izgalmas eseményt és aktivitást ígér, a szervezők remélik, hogy az érdeklődő, vagy éppen az új kalandokat kereső, leendő fogyasztóknak segítségére lesznek abban, hogy rátaláljanak a kedvenc sör-étel párosításaikra.