A kerti partik királya lehet az IPA-val grillezett lazac

Írta: BeerPorn.hu

2016-04-17 | 07:30 Magazin

lazac_ipa

Vibráló ízeket, citrusos, kapros frissességet és krémes textúrát, az IPA és a lazac költői harmóniáját ígéri Bryan Richards a Craftbeer.com-on megjelent receptjében. Úgy tűnik, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

A lazachoz:

  • 2 szép lazacfilé
  • 2 evőkanál vaj
  • zöldhagyma
  • 2 citrom
  • kb. 2 dl IPA

A kapor mártáshoz:

  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál friss kapor
  • só és bors

Elkészítés:

Az egyik citrom leve, a tejföl, az apróra vágott kapor, némi reszelt citromhéj, só és bors mehet egy tálba, jól keverd össze, és hagyd állni, amíg a lazac elkészül.

A lazacdarabokat ízesítsd sóval és borssal, tedd őket egyenként egy-egy darab alufóliára egy kis darab vajjal és citrommal, majd szórd meg a tetejüket a zöldhagymával és öntsd nyakon az IPA-val. Ez után már lehet is becsomagolni őket, és mehetnek a grillre. Kb. 8-10 perc alatt el is készülnek.

A kapros tejföllel tuti, hogy vadállat lesz! Mi friss zöldsalátával próbáljuk majd.

Jó étvágyat!

(Borítókép: Killingthyme.net)