Cikk megosztása
A Kecskeméti Sörmanufaktúra 2015-ben alakult és 2016-ban kezdte meg a termelést. Céljuk, hogy újraélesszék a város sörtermelésének hagyományait, amelyet Petz János mester kezdett meg 1793-ban a Városi Magisztrátus megbízásából.
Söreik részben visszanyúlnak az 1700-as évek végére jellemző receptúrákhoz, másrészt viszont igazodva a jelenlegi trendekhez modern, úgynevezett „újhullámos” söröket is főznek. Fő profiljuk a fent említetteken túl a cseh típusú valódi pilzeni sör és a vele járó cseh sörkultúra hazai meghonosítása.
Cseh nyelvtudásuknak és csehországi kapcsolataiknak köszönhetően jól ismerik a meghonosítani kívánt sörkultúrát, az ősi cseh sörrecepteket és a hozzájuk idomult gasztronómiát.
Csehországból importálnak szérűcsíráztatott malátát, onnan hoznak autentikus komlókat és végül, de nem utolsó sorban a cseh sörök gyártására alkalmas sörfőző berendezést is építettek.