Cikk megosztása
A sörben található cukrok nagyon jól jönnek, ha sütni szeretnénk valamit, akár csak simán burgonyát. A ropogós, sörös burgonya sütésekor azonban van egy nagyon fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni!
Itt ez a recept, amelynél kevés egyszerűbbet lehet találni, szerte az interneten! A burgonyát tetszőleges cikkekre kell vágni, 15 percig főzni, meglocsolni olajjal, sózni. Ez után mehetnek egy hőálló tálba, és némi sörrel történő meglocsolás után 200 fokon, fél órát kell sütni. A sörrle kapcsolatban azonban nagyon fontos, hogy valamilyen enyhén komlózottat válasszunk, mert a kesernyés sörök a melegben tovább keserednek majd, és a végeredmény nem lesz az igazi.
Szóval valami enyhén komlós láger, könnyed sör pont jó lesz, nekünk a cukor kell, ami biztosítja majd a ropogós bevonatot, amit még – a fél óra sütés után – szórunk rá, mielőtt újabb 15 percig visszatennénk a sütőbe.