Cikk megosztása
Erre járt a Dining Guide két titkos tesztelője, akik az elmúlt hónapban végigkajálták Budapest legjobb éttermeit. Enrico Cerea és Fausto Arrighi szerint nem érdemes másolni a trendeket, a helyi sajátosságokat kéne bemutatni.
Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje és az olasz Michelin Guide korábbi igazgatója, Fausto Arrighi látogatásának eredménye február végén derül ki, akkor hozzák nyilvánosságra ugyanis, szerintük melyek a legjobb éttermek a régióban.
Cerea szerint a legjobb magyar éttermek bárhol a világon megállnák helyüket, ám fontosnak tartotta, hogy a saját gasztronómiai arculat bemutatása tehetné egyedivé a régiót.
A séffel a Mixonline.hu készített interjút, miután meglátogatta a számára előválogatott, közel 20 hazai éttermet. A szakember elmondta, hogy szerinte elsődlegesen négy paraméter határozza meg egy étterem kvalitását: az étterem megjelenése és hangulata, az éttermi szerviz minősége, a konyha teljesítménye, technikai felkészültsége, az ételek íze, és a szolgáltatás ár-érték aránya. Csak ezek után jönnek az olyan „apróságok”, mint a mellékhelyiségek minősége, tisztasága, az étlap, a borlap szakszerűsége, az ital- és étel választék összeállításának szempontjai, stb.
A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát idén február 19-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül mely az ország legjobb street food helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét. Idei újdonság, hogy életműdíjat is osztanak, valamint a legjobb cukrászdákat is díjazzák.