Legközelebb valahol Kazahsztánban nevezik hasonlóan (sira) a sört, mint nálunk. Európában egyedül vagyunk ezzel a kifejezéssel.
Ezen a térképen összegyűjtötték, hogy a világ mely országában, a fogyasztás hány százalékát illik borravalóként hozzászámítani a számlához.
A grafikán jól látszik, mely komlókat termesztik a legnagyobb mennyiségben. Eszerint a Cascade már nem olyan nagy menet, mint pár évvel ezelőtt és a Centennial is veszített a népszerűségéből. Van viszont egy állócsillag.
2003 és 2017 között így alakult az egy főre jutó, elfogyasztott sör-, bor-, rövidital és egyéb alkoholos italok tiszta etanolra átszámított, literben kifejezett mennyisége Magyarországon. Tudatosabban élünk?
Itt jól látszik, mennyire brutális az infláció: így alakult a palackozott sörök átlagára Magyarországon 2010 és 2023 között.
A hazai sörgyártás számára a 2010-es év és a 2018-as is kimagaslónak mondható. Ezen az ábrán az előzé évhez képest látjuk a gyártási volument.
Ezen az infografikán jól látszik, hogyan csökken a magyarországi sörtermelés: az 1990-es, csaknem 992 millió literes termelés 2019-re 577 millió literre olvadt.
Térképre tettük Európa klasszikus sörtípusait, hogy látszódjon, honnan származnak. A legfontosabb kategóriák mellett olyanoknak is jutott hely, mint a hagyományos norvég, finn vagy dán sörtípusok.
Az Európa Pont készített egy összeállítást az európai országok hagyományos street foodjaiból. Az infografikára elsősorban péksütemények kerültek, amelyeknek a többsége mellé szuperül lehet sört is választani!
Egy aludoboz újrahasznosítása 95%-kal kevesebb energiába kerül, mint egy új előállítása, ráadásul az összes eddig előállított alumínium több, mint 75%-a ma is használatban van.