Cikk megosztása
A sörfőzés folyamata, legyen szó bármilyen típusú főzetről, lényegében hat kulcsfontosságú lépésre bontható. A maláta roppantása után következik a cefrézés, a szűrés, majd a komlózás, az erjesztés, végül a kondicionálás. Az alábbiakban hat animált videóban mutatjuk a folyamat lényegét!
A fentieket a sör hordóba, dobozba vagy palackba fejtése követi, amely után vagy egyből a kereskedőhöz/fogyasztóhoz, vagy bizonyos típusok esetében további érlelésre kerül az ital.
Apropó, hogyha szeretnél többet megtudni az egyes sörök készítési módjáról, az alapanyagaikról, érdekelnek a világ legfontosabb sörtípusai és elmélyednél a sörgasztronómiában, profivá válnál a sörkóstolásban, a HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyamát neked találták ki! Kattints a részletekért!