Cikk megosztása
Ahány ház, annyi szokás, de az biztos, hogy most, amikor a megszokottnál több időt töltünk otthon, előkerül néhány új recept, eddig ki nem próbált étel és ital, hiszen a hétvégi vacsorák és iddogálások egy darabig a nappaliba, no meg az online térbe költöztek. Eddig ez a mi kedvenc itthoni finomságunk!
A nachos minden formában király kaja, akkor is, ha köretként szolgál mondjuk egy burritohoz, vagy ha csak egy sörözés mellé nyomatjuk, valami pikáns szószba mártogatva. Ebben a verzióban viszont simán kivált egy főétkezést, sőt! Tele van küldve rettenetesen fűszeres sült csirkével és sajttal is, a japaleno pedig elmaradhatatlan!
A csirkéhez kell őrölt paprika, oregánó, szárított fokhagyma, hagyma, kömény és bors. Ez mehet egy nagy tálba a citromlével és az olajjal.
Úgy a tuti, ha az ezekből készült szósz alaposan beborítja a csirkecomb filét. Sütéskor ügyelj rá, hogy jó ropogós legyen, majd szedd szét a húst szálaira, és egy forró pácban alaposan forgasd át!
Ha ez megvan, jöhet a tál összerakása: nachos, szaftos hús, sajt, majd újra ebben a sorrendben kell rámolni, amíg van mit. Hogyha készen van, mehet a sütőbe, a tetejéről pedig le na maradjon a guacamole, a tejföl, a friss korianderzöld és a rengeteg jalapeno!
Nézzük csak!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon