Cikk megosztása
Keith Gribbins, a Craft Brewing Business szerzője szúrta ki június közepén, hogy New York állam egy szenátusi törvényjavaslatot fogadott el, amely engedélyezi a sör és az almabor fagylalt értékesítését. Ez azt jelenti, hogy eddig illegális volt?!
Mert eddig ilyet nem volt szabad: a sörrel vagy ciderrel készült fagyi tiltott volt, ám egy új törvény már ilyen formán is támogatja a New York-i kézműves sörgyártást, az almabor-termelőket és a gazdálkodókat.
James L. Seward szenátor még olyat is mondott, hogy a tejipar, meg a craft sör és cider készítés kulcsszerepet tölt be a helyi mezőgazdaságban, ráadásul az ezekből együtt igen innovatív termék készíthető.
Gribbins a dolgot ahhoz hasonlítja, mint amikor 2008-ben megengedték, hogy az államban „borfagyit” készítsenek és áruljanak. Az intézkedés a fagylalt és más fagyasztott desszertek alkoholtartalmát legfeljebb 5 százalékban maximalizálja, és persze tiltja az árusítást a 21 év alattiaknak.