Így hűtsd a söreidet

Írta: BeerPorn.hu

2016-06-28 | 07:04 Magazin

Fotó: Beachbeer.com

Fotó: Beachbeer.com

Minél hidegebben iszunk valamilyen italt, annál kevésbé érezzük benne az egyes ízeket. Hogyha valaki igazán élvezni szeretné kedvenc söreit, érdemes odafigyelni arra, hogy a különböző sörfajtákat más-más hőmérsékleten kell fogyasztani – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

homerseklet_sorfogyasztas_beerporn

  • A szomjoltó lágersöröket 6-7⁰C-on érdemes fogyasztani, ahol a kellemes kesernyésség és a frissítő buborékok meghatározóak.
  • 7-9⁰C-on jöhetnek a szintén frissítő, de már gazdagabb illatanyagokkal, ízekkel bíró sörök, mint például a búzasör vagy a pilseni típusú sörök.
  • 8-10⁰C-on ismerkedhetünk meg legjobban az angol világos és félbarna könnyű sörök az Ale-ek, Bitter-ek erényeivel.
  • Szintén ezen a hőmérsékleten élvezhetjük leginkább a sötét láger- és búzasörök, a Schwarzbier-ek, a könnyed IPA-k és a belga Blonde Ale-ek ízét.
  • Feljebb lépve, 10-12⁰C-on érdemes fogyasztani a vörös ale, világos és barna baksöröket, a dupla IPA-kat.
  • 12-15⁰C-on érvényesülnek a trappista csúcssörök, a Russian Imperial Stoutok vagy az erősebb ale-ek.

 

A Sörszövetség ajánlása szerint a söröket mindig tartsuk hűvös, fénytől védett helyen.

A tartalmasabb tételeket tanácsos 10-15 fokon tárolni, hiszen a borokhoz hasonlóan ezek tovább érhetnek, gazdagodhatnak.