Így főzd sörben a csülköt!

Írta: BeerPorn.hu

2017-04-10 | 07:29 Magazin

Fotó: Goodfoodeveryday.sg

Egy jól elkészített csülök ideális fogása egy kellemes sörös ebédnek vagy vacsorának. És ha már úgyis minden a sör körül forog, főzd a csülköt is abban!

Hozzávalók:

  • csülök,
  • 0,5 l sör,
  • só, babérlevél, majoranna, egész bors
  • fokhagyma,
  • olaj
  • snidling

A csülköt mosd meg és kezdd el főzni! Ha felforrt, mehet bele a só, bors, majoranna, babérlevél és a vöröshagyma is. Főzd meg és csontozd ki.

Reszelj le egy pár gerezd fokhagymát, keverd el némi olajjal, mustárral és öntsd fel a sör felével. A főtt csülköt rakd bele egy zsírral kikent tepsibe és kend be alaposan a fokhagymás páccal. Mehet egy kis sör a tepsibe is, majd előmelegített sütőben 190 fokon süsd készre.

Húzós étel, szóval valami könnyebb köretet javaslunk hozzá, és fogyaszd azzal a sörrel, amivel készült, jó étvágyat!

One Response to “Így főzd sörben a csülköt!”