Cikk megosztása
Egy jól elkészített csülök ideális fogása egy kellemes sörös ebédnek vagy vacsorának. És ha már úgyis minden a sör körül forog, főzd a csülköt is abban!
Hozzávalók:
- csülök,
- 0,5 l sör,
- só, babérlevél, majoranna, egész bors
- fokhagyma,
- olaj
- snidling
A csülköt mosd meg és kezdd el főzni! Ha felforrt, mehet bele a só, bors, majoranna, babérlevél és a vöröshagyma is. Főzd meg és csontozd ki.
Reszelj le egy pár gerezd fokhagymát, keverd el némi olajjal, mustárral és öntsd fel a sör felével. A főtt csülköt rakd bele egy zsírral kikent tepsibe és kend be alaposan a fokhagymás páccal. Mehet egy kis sör a tepsibe is, majd előmelegített sütőben 190 fokon süsd készre.
Húzós étel, szóval valami könnyebb köretet javaslunk hozzá, és fogyaszd azzal a sörrel, amivel készült, jó étvágyat!