Cikk megosztása
Az Asahi Europe & International új sörfőzdét vett az USA-ban, ahol nem csak a japán alapsört, hanem a hírek szerint 2024-től Kozelt is készít majd.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Megvette a wisconsini Octopi Brewing sörfőzdét az Asahi, és először tervezi, hogy az Egyesült Államokban készíti majd az Asahi Super Dry-t.
A wisconsini Waunakee-ben működő Octopi Brewingban azután fognak bele az Asahi főzésébe, hogy az amerikai forgalmazásra szánt japán lágert korábban a kanadai Vancouverben készítették.
Paolo Lanzarotti, az Asahi Europe & International vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban elmondta, hogy az USA-beli gyártás segít csökkenteni a kibocsátást és így illeszkedik abba a hosszú távú tervbe, amely szerint a söróriás 2050-re szén-dioxid semlegessé váljon.
Ám nem csak a japán sört tervezik az USA-ban is főzni, hanem a cseh licensz alapján, a Drehernél itthon is készülő Kozelt is.