A fél internet ismeri annak a 93 éves, Pennsylvaniában élő néninek a történetét, aki a koronavírus járvány miatt nem mozdulhat ki otthonról, de kifogyott a sörből. Na, a Molson Coors küldött neki.
Hírek
Romániában alig 0,4 százalékkal, 16,8 millió hektoliterre nőtt a sörfogyasztás tavaly – közölte a romániai sörgyártók egyesülete szerdán. Az egy főre jutó fogyasztás éves szinten 86 liter volt, 1 literrel haladva meg a 2018-ban jegyzett 85 litert.
Egyelőre bizakodók a hazai vendéglátóhelyek üzemeltetői, de egyre biztosabb, sokan lesznek kénytelenek végleg lehúzni a redőnyt. A talpon maradókat, az újranyitás után minden eddiginél jobban segítené a csökkentett csapoltsör áfa.
Minden bizonnyal jól „fogynak” ezekben az időkben a HBO és a Netflix sorozatai, hiszen sokkal több idő jut rájuk, mint a normális napokban. A Brews Brothers ráadásul egy sörfőzdéről és taproomról szól, kár, hogy ennek ellenére több baj is van vele.
A turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban, így a kisüzemi sörfőzdéknél is csökkennek a munkáltatói járulékterhek.
Elfogadták azt a rendeletet, amely a VII. kerület szórakozóhelyeinek nyitva tartását szabályozza. Éjfél után csak letekert hangerővel működhetnek a bulihelyek, jönnek az ajtóbehúzók, a fotocellás ajtók és a forgalomszámláló berendezés.
A koronavírus járvány hatásai az elsők között a vendéglátóiparon gázoltak át. Egy felmérés szerint bezárt a megkérdezett helyeknek csaknem a fele, ennek ellenére bizakodók az üzemeltetők.
A német kormány lehetővé tette, hogy december 31-ig elhalaszthassák az adófizetést az országban működő sörfőzdék, annak érdekében, hogy meg tudják őrizni pénzügyi stabilitásukat a járvány időszaka alatt.
Egy modern sörfőzde egyik legfontosabb ismérve, hogy rettenetesen sokat tesz azért, hogy minél sterilebb körülmények között készítse a termékeit. Ez a jó minőség és az eltarthatóság záloga. A járvány miatt mindenhol plusz biztonsági intézkedéseket vezettek be, de ezek korántsem csak a sörről szólnak.
Több mint háromszázan csatlakoztak már ahhoz a globális kezdeményezéshez, amely közös sör főzésére invitálja a sörfőzdéket, amellyel bevételhez jutnak és támogatják a vendéglátást.