Drágul az enegria, a nyersanyagok és a logisztikai költségek is épp úton vannak az egek felé. Bőszen folyik a kalkuláció a sörgyártóknál, de nagyon úgy fest, elkerülhetetlen a jövő évi áremelés.
Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és segédje nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét. Bíró Lajos életműdíjat kapott az akadémiától.
A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a berlini Tesla gyár bemutatóján hozakodott elő a Tesla Giga Beer-rel, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy a védjegy már megvan rá.
A sörfőzéshez használt árpa több mint 90 százalékát közvetlenül a gazdáktól vásárolja Ausztráliában az Asahi. Ezzel kilépnek a hagyományos ellátási láncból.
Az osztrák Hallstatt közelében, egykori sóbányában találtak régészek „nagyszerűen tartósított” bányászürüléket, ami még most is olyan állapotban van, hogy a korabeli emberek bélműködésére és söreire lehet belőle következtetni.
Madridban találkozhat a sörszakma 2022-ben, a járvány miatt két év kihagyás után, a legnagyobb európai szakmai fórumon. A The Brewers Of Europe Forumra május 29. és június 1. között kerül majd sor.
Több mint 1400 sör közül választották a negyedik legjobbnak a Pécsi Sörfőzde Prémium Búzasörét, amely az összesített versenyben végül a legkedveltebb búzasörnek bizonyult a České Budějoviceben rendezett nemzetközi, Arany Sörpecsét versenyen.
Tavalyhoz képest lassú növekedés tapasztalható a magyar söripar teljesítményében, de még messze vagyunk a járvány előtti szinttől. Erről pedig leginkább a vendéglátás további botladozása tehet.
Ökológiailag lebomló, magyar gyártótól származó papírpoharakra cserélte a műanyagokat a Heineken Hungária. A közeljövőben közel 3 millió új papír pohár kerül hazai vendéglátóhelyekre.
Nagy kérdés, hogyan viselkednek majd a vásárlók az ünnepi időszakban, miután a járvány miatt tavaly szinte elmaradt a karácsony. A Nagy-Britanniában működő Nielsen erre vonatkozó előrejelzéseket adott ki, amelyekből a hazai trendekre is következtethetünk.