2022-ben május 21-én lesz a Nyitott Főzdék Napja, amikor kinyitnak a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek. Ezen a napon sörbemutatók, főzdetúrák, sörkóstolók várják a magyar sörfőzdékbe látogató vendégeket.
Hírek
A Borsodi Sörgyár felsőerjesztésű söreinek választéka idén egy visszatérő és egy új ízzel is bővül. A Meggy és Gyömbér Ale sörök mellett idén márciustól ismét elérhető lesz a gyümölcsös Borsodi Tropical Ale és megjelenik a félbarna, felsőerjesztésű Borsodi Amber Ale is.
Termékhiány és infláció – két olyan szó, amelyet, iparágtól függetlenül, egy vezérigazgató sem szokott szívesen nyilvánosan hangoztatni. Dolf van den Brink, a holland Heineken vezetője a Financial Timesnak mégis erről beszélt.
A tavalyi őrület után újra keressük a legbetegebb ötletből születő, egyben legjobb házi söröket! Ha penge, a megszokott kliséktől eltérő recepted van, ne tartsd magadban, és jelentkezz a megmérettetésre!
Egyre nő a söripar hozzájárulása a globális GDP-hez. 2019-ben világszerte 23 millióan dolgoztak a sörgyártásban és értékesítésben. Az ehhez kapcsolódó, más ágazatok pedig még 6 millió munkavállalót foglalkoztattak.
793-ban nyitották meg a Ye Olde Fighting Cocks nevű ivót, amely több mint 1200 éve működik folyamatosan a hertfordshire-i St. Albansban. Jelenleg úgy fest, a koronavírus járvány kivégezte a patinás vendéglátóhelyet, de még van remény.
Mintegy 100 millió forintos beruházással létesült egy Dombó67 elnevezésű közösségi tér a Somogy megyei Kastélyosdombón, hol a bolt és a kávézó mellett sörfőzde is van. A kávézóban pedig olyan olcsó a sör, mint tizenöt évvel ezelőtt.
Ugyan a koronavírus-fertőzöttségi adatok csak lassan javulnak, világszerte enyhülnek a járványügyi korlátozások, ez pedig bizakodással töltheti el a vendéglátókat és söripart is.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) idén bemutat egy, „az alkohol káros fogyasztásának csökkentésére irányuló globális stratégiát”, amely nagy hatású beavatkozásokat tartalmaz. Annyira, hogy az italgyártók és -kereskedők komolyan tiltakoznak ellene.
Ezt Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke mondta egy interjúban. Szerinte a vendéglátósok között igen magas a kis- és középvállalkozások aránya, azok pedig nehezebben bírják az állandóan fenyegető bezárást.
