Hatféle craft beer bukkant fel néhány hete a Tesco áruházakban, a magyar sörkedvelő közönség pedig pillanatok alatt darabokra szedte. Nézzük a véleményeket és azt, mit mond a söröket készítő felvidéki főzde!
Az elmúlt hatezer évben a sörök bizony fogyasztás közben felmelegedtek az ideális hőmérsékletről – hacsak nem húzta le valaki egyből az italt. Ezt a problémát oldotta meg egy huszáros vágással egy magyar találmány.
Az Egyesült Királyságban ezekben a pillanatokban válik nagykorúvá a sörfőzés új hulláma. A brit sörforradalom utószavát pedig egy magyar elemző készítette el. A kortárs söriparban valóban minden csak üzlet?
Vannak ám nálunk is sört imádó szakemberek – mondta José Matthijsse a Heineken Hungária igazgatónője, aki azt is elárulta, hogy tíz éves távlatokban gondolkodnak.
A párizsi, brüsszeli és isztambuli terrortámadások miatt az Oktoberfesten sokkal többet költenek a biztonságra, mint korábban. Van azonban valami, amitől még a terrortámadástól is jobban félnek.
1735-ben főztek először apátsági sört Zircen a Heinrichauból idetelepült szerzetesek, most pedig a három meglévő termék mellé szezonális söröket is terveznek.