Cikk megosztása
Hogyha a csörögefánk a magyar churros, a törköly a magyar grappa és a rakott kel a magyar lasagne, kell, hogy legyen hazai jalapeno poppers is, nem? 🙂 Hát tessék, ez tuti, hogy nagyon finom, tökmagyar, és még egészségesebb is, mint az eredeti!
A jalapeno poppers a világ egyik legjobb sörkorcsolyája. Ez vitán felüli. A krémsajttal megtöltött, panírozott jalapeno paprikák két falatra betolhatók, kellemesen pikánsak és egyszerűen tökéletesek a sörözéshez, nem véletlen, hogy a népszerűségük sosem látott magasságokba emelkedett.
Természetesen mi is imádjuk, de kísérletezni is szeretünk, így totál kézenfekvő volt, hogy ha már az utóbbi években nemzeti sport lett idehaza a grillezés, akkor a saját, a poppersre hasonlító snackünket grillezve készítsük el.
A magyar konyhában jalapeno helyett adja magát a hegyes erős paprika, ami nyár végén, a szépen érett, szabadföldi példányok idején ízben és erőben is a csúcson van. A másik hozzávaló pedig nem lehet más, mint a kolbász. Mi egy jó minőségű, fokhagymás grillkolbászra szavaztunk, de persze bátran lehet mindenfélével kísérletezni – a sajtos valamelyest még közelebb is állna az eredeti ételhez.
Aki össze tud adni két egyjegyű számot, annak a képek alapján nem kell sokat magyarázni, hogy a paprikák megpucolása után beléjük kell tölteni a kolbászt, aztán, mehetnek a grillre, ahol a töltelék szépen átsül, amíg a paprikák királyul megkaramellizálódnak.
Különböző szószokkal, a grillen készült pirítóssal, de önmagában is jó falatok!