Így készül a tökéletes hagymásbab

Írta: BeerPorn.hu

2016-07-04 | 12:42 Magazin

A múlt héten elhunyt Bud Spencer emlékére mi mást főzhettünk volna hétvégén, mint egy remek hagymásbabot – de persze úgy, ahogy mi szeretjük, barna lagerrel turbózva.

Kell hozzá:

  • minél nagyobb szemű vörösbab
  • vöröshagyma
  • 1 üveg barna lager sör
  • kolozsvári szalonna
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • chili
  • garam masala fűszerkeverék
  • feketebors

hagymasbab

Az elkészítéséhez pedig sokkal inkább türelem kell, mint tudás, hiszen előbb előfőzzük a babot enyhén sós vízben, babérlevéllel, garam masala fűszerekkel, egy kis chilivel, aztán feltesszük a kolozsvári szalonnát, és lassú tűzön kiolvaszjuk a zsírját. Ha ezzel megvagyunk, mehet bele a félfőre vágott hagyma és a paradicsom. Amikor ezek megdinsztelődtek, akkor belezúdítjuk az előfőzött babot, és a sört. Aztán várunk.

Ha jól dolgoztunk a hagymából, a sörből és a babban található keményítőből valóságos lekvár lesz, és az ízek is nagyon koncentrálódnak. Nem épp könnyű étel, pláne kánikulában, szóval azért óvatosan!

Megidéztük #budspencer szellemét! #hagymasbab #krumplishal #darkbeer #beerpornmagazin #beergastronomy #beerporn

Beerporn magazin (@beermagazin) által közzétett fénykép,