Cikk megosztása
Állítólag II. Katalin cárnő nagyon bírta az erős fekete söröket, ezért vittek neki stoutot (erős portert) Nagy-Britanniából, de csakhamar a helyi sörfőzők is próbálták előállítani a típust, így született a balti porter.
Jellemzően likőrös és kesernyés sör, ami kiváló arra, hogy hosszasan érleljék különféle hordókban. A FIRST Craft Beernél nem kevesebb, mint 18 hónapig tartották rumoshordóban az Arkas alapját adó portert, sőt még kókusszal is feljebb tekerték az ízét.
Így született ez az igazán fúziós sör: északi sörtípus karibi jegyekkel. A melaszos, pörkölt malátás balti portert a rumoshordó csokis-vaníliás-édeskés karakterei kerekítik le, az egész pedig a műfajban nem különösebben magasnak számító, 10,3 százalékos alkoholtartlommal áll össze egy egész estés téli sörré.