Cikk megosztása
Egy évet kellett várni arra, hogy a Dreher válaszoljon a Soproni Óvatos Duhaj IPA-ra, és piacra dobjon valami felsőerjesztésű sört. Itt a Dreher Pale Ale.
„A Dreher most egy igazán különleges sört dob a piacra, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől” – írja a Dreher Pale Aleről szóló sajtóanyag. Vagyis feltételezhetően az új Dreher – hasonlóan a Sopronban készülő IPA-hoz „pont annyira különleges, amennyire nekünk jól esik”.
Az újdonság kétféle árpamalátából, pótanyag hozzáadása nélkül készül és felsőerjesztésű, vagyis az élesztő az erjedés végén felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten – kb. 15-21 ℃-on végzik.
A sör háromféle komlóval készül, hidegkomlózásos technológiával. A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést pedig a fogyasztóinkra bíztuk, ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. Reméljük, mindenkinek elnyeri majd a tetszését – mondta Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.