fbpx

Ez a legszuperebb finomság a német meccshez!

Írta: BeerPorn.hu

2021-06-23 | 06:43 Magazin

A Flammkuchen nem más, mint afféle német lángos. Nagyon hasonlít a mi kenyérlángosunkra, de azért nem teljesen ugyanaz. Viszont így legalább tudjuk, hogy meccsnézéshez ideális!

A Flammkuchen eredetileg valahonnak Baden-Württemberg tartományból származik és sokkal vékonyabb a tésztája, mint a mi langallónké, viszont ez is kelt tészta, illetve ezt is eredetileg kemencében sütötték, de ha épp nincs nálad kemence, jó forró sütőben is működni fog!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • élesztő (szárított is jó)
  • kis kanál cukor
  • 2 dl meleg víz
  • só, olaj

A tetejére:

  • 10 dkg vaj
  • 3 fej hagyma
  • füstölt szalonna
  • krémsajt
  • 1 tojás sárgája
  • só, bors, szerecsendió, kömény

Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a meleg vízzel egy nagy tálban. Ha működik, mehet bele a liszt, a só és az olaj, majd keverd tészta állagúra, aztán pihentest kb 1 óráig.

Közben egy serpenyőben a vajon pirítsd meg az apró kockékra vágott szalonnát, majd csepegtesd le, és a zsírban pirítsd meg a karikákra vágott hagymát. A krémsajtot keverd össze a tojás sárgájával, illetve sóval és a fűszerekkel.

A pihentetés után tetszőleges számú és méretű korongokat készíts a tésztából, amelyekre mehet a krémsajt, a hagyma és a szalonna, majd szórj rá köménymagot, és 220 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt sül készre! Egy jó hideg, világos lágerrel leöblítve az igazi!