A Flammkuchen nem más, mint afféle német lángos. Nagyon hasonlít a mi kenyérlángosunkra, de azért nem teljesen ugyanaz. Viszont így legalább tudjuk, hogy meccsnézéshez ideális!
A Flammkuchen eredetileg valahonnak Baden-Württemberg tartományból származik és sokkal vékonyabb a tésztája, mint a mi langallónké, viszont ez is kelt tészta, illetve ezt is eredetileg kemencében sütötték, de ha épp nincs nálad kemence, jó forró sütőben is működni fog!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- élesztő (szárított is jó)
- kis kanál cukor
- 2 dl meleg víz
- só, olaj
A tetejére:
- 10 dkg vaj
- 3 fej hagyma
- füstölt szalonna
- krémsajt
- 1 tojás sárgája
- só, bors, szerecsendió, kömény
Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a meleg vízzel egy nagy tálban. Ha működik, mehet bele a liszt, a só és az olaj, majd keverd tészta állagúra, aztán pihentest kb 1 óráig.
Közben egy serpenyőben a vajon pirítsd meg az apró kockékra vágott szalonnát, majd csepegtesd le, és a zsírban pirítsd meg a karikákra vágott hagymát. A krémsajtot keverd össze a tojás sárgájával, illetve sóval és a fűszerekkel.
A pihentetés után tetszőleges számú és méretű korongokat készíts a tésztából, amelyekre mehet a krémsajt, a hagyma és a szalonna, majd szórj rá köménymagot, és 220 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt sül készre! Egy jó hideg, világos lágerrel leöblítve az igazi!