Cikk megosztása
Nem lesz egyszerű a Franciaország elleni találkozó sem, de az biztos, hogy az izgalmak mellé nem árt egy pár finom falat. Ha a francia sörkorcsolyák között keresgélünk, könnyen találhatunk száz meg száz jópofát. Ez itt az egyik legegyszerűbb.
A francia tapasok között nem véletlenül roppant népszerűen a canapék, ezek a kis blikkfangos szendvicsek, amelyeket egy-két harapásra be lehet nyomni, mindig frissek, és nagyon változatosak. Az egyszerűbbekhez ráadásul nem kell különösebben nehezen beszerezhető összetevő sem, és az alapjukat képező bagette is kapható a jobb pékségekben.
Ez itt most a tepenád olívakrémes változata, ami tapasztalatink szerint testesebb, nem keserű világos sörök (blond ale, világos bak) mellé működik leginkább. A provence-ból származó krém alapja a fekete vagy zöld olívabogyó, és az alaprecept is tuti, de könnyedén variálható is!
Hozzávalók:
- 2 dkg fekete olívabogyó
- 3 ek kapribogyó
- fél citrom leve
- kis gerezd fokhagyma
- 50 ml olívaolaj
Elkészíteni marha bonyolult: mindent be kell tenni az aprítógépbe, és pürésíteni, aztán rátenni a friss bagettere. Kegyetlen finom, és ráadásul a magas olajtartalma miatt elbírja, ha eggyel több sört nyitsz hozzá, mint tervezted. Vannak, akik szardellával tuningolják, illetve ha szereted, természetesen teleküldheted fokhagymával, mi a könnyedebb változatot favorizáljuk. 🙂