Cikk megosztása
Mutatunk három nagyszerű szendvicset, amelyek simán felkérnek egy főétellel. Neked melyik a kedvenced, a pikáns sült csirkés, a vega, vagy az olaszos sült csoda!?
1. Mézes sült csirke szendvics, cayenne borssal
Egy tökösebb IPA, netán imperial IPA párjául válasszunk valami karakánabb szendvicset! Ez a füstölt paprikával, cayenne borssal fűszerezett, mézzel selymesített csirkeszenya, egyszerűen csodálatos kaja!
Hozzávalók: fagyasztott, sütőben frissen kisüthető zsemle, csirkemell, jégsaláta, tej, liszt, panko morzsa, fokhagymapor, kurkuma, füstölt paprika, sütőpor, só, bors, olvasztott vaj, méz, cayenne bors, zöldfűszeres sajtkrém.
Sózd, és borsozd a csirkemelleket (a legjobb, hogyha ehhez az ételhez kisebbeket vásárolsz), tedd egy zacskóba, és önts rájuk tejet. Befűszerezve, a tejben pihentesd a húst a hűtőben, majd 1-2 óra múlva jöhet a bunda! Ehhez keverj össze lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerinti mennyiségű fokhagymaporral, kurkumával, füstölt paprikával, kis sütőporral, sóval és borssal.
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vedd ki a húst a tejfürdőből, forgasd bele a fűszeres lisztkeverékbe, öntsd nyakon olvasztott vajjal, és már sülhetnek is. Ha szépen megpirultak, még egy kis olvasztott vajjal kevert, füstölt paprikás, cayenne-borsos, sós, mézzel tuningolt szósszal kenegesd a húsokat.
Ez után már csak össze kell tenni a szendvicseket: a félbe vágott zsömlébe mehet a fűszeres sajtkrém, majd a forró, szaftos csirkehús, némi saláta, és még egy kis sajtkrém.
2. Vega szuperszendvics
Íme a legendás uborkás szendvics királyi változata, avokádóval, paradicsommal és sajttal! Szükséged lesz hozzá 2 vastag szelet teljes kiőrlésű kenyérre, lágy krémsajtra, vékonyra szeletelt uborkára, retekcsírára, olívaolajra, vörösborecetre, paradicsomra, fejes salátára, pici tabasco szószra és avokádóra.
Összeállítani sem nagy ügy: a kenyereket megkenjük krémsajttal, az egyikre mehetnek a vékony ubiszeletek, aztán a csíra, méni olaj és vörösborecet. Erre jön szépen rétegesen a paradicsom, majd az avokádóból (olívaolajjal, sóval, citrommal, borssal, esetleg chilivel) készített krém. A tetejére mehet a másik szelet kenyér, és készen is van!
3. Az olaszos, sült buliszendvics
Utoljára hagytuk a kedvencünket, ezt az óriás, sült, olaszos csodaszendvicset, amelyet minden pillanatban tudnánk kajálni, lényegében tök mindegy milyen sörhöz.
Kell hozzá egy jóféle ciabatta kenyér, olívaolaj, vörösborecet, citromlé és –héj, fokhagyma, szárított oregánó, magozott olívabogyó, apróra vágott, savanyított jalapeno, bors, friss bazsalikom, fűszeres szalámi, prosciutto és mozzarella.
A sütőt melegítsed elő 220 fokra, majd készítsd el az öntetet. Ehhez egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, borecetet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát és az oregánót. Hogyha szépen összeállt, mehet bele az (esetleg apróra vágott) olívabogyó és a jalapeno, meg a bors is.
A hosszában kettévágott cibatta alja mehet egy tepsibe, majd jöhet rá a fenti öntet, arra a bazsalikom, a szalámi, a prosciutto, majd a tetejére a mozzarella, illetve a cibatta teteje. A sütőben ez kb. 10 perc alatt szépen összesül, és brutálisan jó lesz a végeredmény. Hogyha picit kihűlt, könnyedén kisebb szendvicsekké szeletelhető, sör előtt, közben és után, valamint sör nélkül is tökéletes!