Cikk megosztása
Könnyű, mint egy jó hideg summer ale, és ha már szóba jött ez a sör, igazából remekül illik is hozzá. Ha rá vagy kattanva a chipsekre, itt egy remek alternatíva a burgonyára!
A cukkini. Nyáron van belőle dögivel, sőt, megterem a kertben is, grillezve pedig szinte mindenki imádja. Miért ne lenne király belőle a chips? Eltart egy ideig, amíg elkészül, de nagyon finom, főleg hogyha valami pikáns szósszal kínálod!
Elkészíteni nem nehéz, habár nincs meg percek alatt… Szóval, kell hozzá a cukkinin kívül olívaolaj, Tabasco szósz és só. A cukkinit káposztagyalun a legjobb szeletelni, de nem kell nagyon vékonyra, 3-4 mm-es szeletek tök jók lesznek! Ezután tedd félre a szeleteket, amíg összekevered az olívaolajat meg a Tabasco szószt, majd két papírtörlő között nyomkodd ki a szeletekből a nedvességet.
Minél több nedvességet sikerül kinyomkodni a cukkiniból, annál jobb. Szóval ezt a részt leglább 3x ismételd meg!
Ha ezzel is megvagy, mehet a tepsibe a sütőpapír, majd rá a cukkini, megkenve a Tabasco szószos olajjal, majd bekerülhet az egész a csupán kb. 110 fokra előmelegített sütőbe. A cél, hogy a nedvesség szépen lassan távozzon a lassú sütés közben a növényből, a végén pedig az egész enyhén megpiruljon.
Simán esélyes, hogy 2 órát ellesznek a szeletkék a sütőben. Hogyha eltelt az idő, és még mindig nem elég ropogósak a szeletek, kiveheted őket, hogy újra leitasd róluk papírtörlőkkel a nedvességet, aztán mehetnek vissza a sütőbe!
A végén már csak meg kell sózni. Ugye nem kell mondanunk, hogy frissen a legjobb?!
(Via)