Cikk megosztása
Az Év strandétele címet megosztva kapta a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi Fogas Bisztró Hal erőlevese gombóccal. Az Év felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hotdog & Krumpli lett.
A Port Étterem és Panzióban sült káposzta és burgonya a köret a nyári disznótoroshoz, Alsóörsön a Fogas Bisztróban pedig tokhalgombóc kerül a zöldségekkel készülő hal erőlevesbe.
Az Év Strandétele verseny 2015 óta minden évben a Balatoni Kör és a We Love Balaton szervezésében valósul meg. A verseny célja a balatoni strandgasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a strandokon. Tavaly a Zamárdiban lévő Tiki Beach Bisztró Koviubilevese érdemelte ki az Év Strandétele címet.