Cikk megosztása
Ha minden a tervek szerint alakul, szeptember második felében nyílhat meg a nagyközönség előtt, a belváros kellős közepén a Unity Brewing. Alapsörökkel nem is készülnek, számtalan kisszériás tétellel viszont annál inkább.
Egy ideje már tudni lehet, hogy még idén új sörfőzde nyílik Budapesten. Az Unity Brewing azonban szinte mindenben más, mint a többi magyar kisüzemi főzde. Az általuk elképzelt modell afféle közösségi sörfőzde gondolata, amelyet ha sikerül megvalósítani jó példa lehet az egész szakma számára.
Semmiképpen sem akarunk az ikszedik főzde lenni, aki megnyit és kijön egy IPA, egy láger, egy meggy, és egy búza – mondja Mátyus Tamás, akinek a neve a Hopline sörfőző boltból és a Szent András Sörfőzdéből, leginkább a Tesztandrás sörök címkéjéről lehet ismert. Többek között ő áll a Unity Brewing mögött, amely alapsörökkel nem is tervez első körben. Inkább kis tartályokat telepítenek majd, és folyamatosan új söröket mutatnak be, amit elsősorban helyben, az Oktogonnál kialakítandó taproomban értékesítenek.
A Unity sörök esetében tehát a minőség mellett a változatosság lesz a fő szempont. A hazy sörök lesznek természetesen a húzó termékeink, abban vagyok én is a leginkább otthon mind főzés, mind fogyasztói oldalról. Ezen felül savanyú, némi gyümölcsös és egyéb érdekes sörök lesznek, de ez igazából még titok – árulta is, meg nem is el a terveket a sörfőző.
Új, sörös közösségi tér alakul
A sörfőzde és taproom mellett a Hopline sörfőzőbolt is részét képezi majd az ősszel nyíló Unitynak, ahová egyébként rendszeres házisör főző találkozókat, kóstolókat, előadásokat, közösségi főzéseket is szeretnének szervezni.
A közösségépítés fontos eleme, hogy az Unity Brewing tárt kapukkal várja majd a gerilla sörfőzőket, akik elkészíthetik saját receptjeiket a főzdében, cserébe pedig nem tartálybérletet kell fizessenek, hanem arra sarkallják őket, hogy legyenek aktív részesei az új márkának, és akár értékesítsék az ott készült főzetüket az Unity taproomjában.
Az Unity Brewing jelenleg olyanokat keres, akik akár alapítóként is részt vennének a főzde nyitásában. Ehhez ráadásul most olyan sok pénz sem kell. Ha érdekel a téma, itt megtalálod a részleteket!