Cikk megosztása
Tényleg semmi sem egyszerűbb ennél a szaftos, kellemesen pikáns sült csirkénél. A fűszeres olaj, a mustár, a hagyma, a méz és persze a sör teszi ellenállhatatlanná, figyelj!
Imádjuk azokat a recepteket, amikor a húshoz készült fűszeres mártás alapja nem más, mint egy sörredukció. Itt is ez a helyzet, ráadásul ezúttal olyan ételről van szó, amelyhez egyáltalán nem kell semmilyen extra alapanyagot beszerezni!
Hozzávalók (4 személy részére):
- 2 kanál olaj
- 2 csontozott, (ha úgy tetszik bőr nélküli) csirkemell filé
- 3 kis fej, vékonyra vágott vöröshagyma
- kb. 1,5 dl világos láger sör
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat, majd tedd bele a csirkemellet. Sózd, borsozd, és süsd kb. 6 percig oldalanként.
Hogyha átsült, vedd ki a serpenyőből, helyére pedig mehet a vékony szeletekre vágott hagyma. Közben keverd össze egy külön tálban a mézet a sörrel, a szójaszósszal és a mustárral, majd mehetnek a hagymára! A lényeg, hogy a folyadék feloldja a serpenyőben lévő lesült darabokat.
Ez után már csak arra kell várjunk, hogy az egész nagyjából a felére sűrűsödjön. Hogyha ez is megvolt, mehet bele vissza a csirke, alaposan forgasd át, és szórd meg egy vagon petrezselyemmel.
Friss salátával, vagy egy kevés rizzsel a legjobb!
(Via)