A desszertsörök, azon belül pedig a süteményeket megidéző főzetek kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy egy-egy sörfőzde „cukrászati tudását” is bemutassa a fogyasztóknak! A Szent András Sörfőzde Almás Rétese nagyszerű példája a stílusnak.
A sörnaptár utolsó elemeként, karácsonyra pedig itt a Horizont Brewing újdonsága a Wet Hopped IPA, ami a Yakima-völgyből, fagyasztva érkezett, friss komlókkal készült.
Szuperzamatos, extracitrusos IPA-t mutatunk most. A Viharsarok Sörfőzde Aranyfenyője elsőre nem tűnik kifejezetten karácsonyi tételnek, de a végére kiderül majd, miért nagyon is az!
A Nyéki Sör harmadik, Adventi Sörkalendáriumunkban szereplő tétele egy igazi téli főzet, a Velencei-tó melletti sörfőzdétől. A tíz százalékos alkoholtartalom és az éjfekete szín pedig biztosít róla, hogy nem egy könnyed sörről beszélünk.
A Kecskeméti Sörmanufaktúránál idén kétség kívül a Tepache a legkülönlegesebb tétel! A benne használt fűszerek miatt sokaknak a karácsony jut róla eszébe, de valójában ez a sör nem a hideget hozza el, hanem inkább a meleget!
A Szent András Sörfőzde Houdini nevű söre egy magas alkoholtartalmú, erősen malátás, aszalt gyümölcsös ízkaraktereket hozó, hosszan érlelt amerikai árpabor.
Első ránézésre a Fehér Nyúl Sörfőzde söre, az On the Rocks „csak” egy király American Pale Ale, de ez a sör valójában sokkal több annál! A belekerült Citra, Mosaic és Azacca komlók ugyanis egyenesen a Yakima Chieftől érkeztek, méghozzá nem pelletizált formában, hanem egész tobozokként, fagyasztva.
Kekszes epertorta. A FIRST Craft Beer új desszertsöre egyszerre hozza mindazt, amire számítasz, mielőtt megkóstolnád, és közben meg is lep, nem is kicsit.
Milyen lesz egy igazán elegáns mézes duplabak, ha hónapokig tölgyfahordóban pihen? Megtudhatod a választ, ha kipróbálod az Etyeki Sörmanufaktúra legújabb hordóérlelt söreit!
A Winter Joe elsősorban a krémességről és arról szól, hogyan lehet egy kávés tétel egyszerre gyümölcsös, no meg jócskán fűszeres is. Utóbbiról a hozzáadott fahéj, gyömbér, szerecsendió és csillagánizs gondoskodik.