Cikk megosztása
Habár a Prága Smíchov városrészében működő sörgyár terméke hivatalosan csak 1871. július 15-én mutatkozott be, az üzem tervei már 1869-ben megvoltak, ezért ünnepli idén 150 éves szülinapját a Staropramen, amely marad a klasszikus sörök készítésénél.
Jókora házibulit rendezett a Staropramen a gyárudvaron múlt héten, ahová összesen 31 országból érkeztek vendégek, hogy a helyben főzött sörökhöz illő ételeket Nile Rodgersék koncertjén mozogják le. A Staropramen Premium mellé hamburgert, az Unfiltered párjaként cseh fish & chipset (pontyból) ajánlottak. A Dark társa sajtos és/vagy húsos bun volt, az alkoholmenteset sörös szószban készült húsgolyókhoz, míg a Granátot a desszerthez kínálták.
A márka 150 évvel ezelőtti alapításának helyszínén több mint 1300 vendég gyűlt össze.
A Staropramen évente 3 millió hektoliter sört gyárt Prágában, és 500 ezer hektolitert az ostravai üzemben. Aki arra számított, hogy a sörfőzők valamely újdonsággal készülnek a kerek évfordulóra, mellé lőtt, hiszen a márka egyelőre nem vezetett be új sört: Csehországban jelenleg épp azokat a variánsokat lehet kapni, mint itthon.
Petr Kovarik, a Staroprament is tulajdonló Molson Coors regionális ügyvezetője a Világgazdaságnak azt mondta, hogy követik az új trendeket, vannak új ízű és fejlesztésű söreik, de meglepőt biztosan nem húznak majd, hiszen nagyon figyelnek arra, hogy folytassák a cseh sörhagyományokat.