Cikk megosztása
A legfrissebb előrejelzések szerint hatalmas sláger lesz a közeljövőben a gluténmentes sör, és korántsem csak a lisztérzékenyek öntik majd magukba.
Köztudott, hogy a gluténmentes sör képes csökkenteni a koleszterinszintet és megkönnyíti az emésztést – így az egészségtudatos fogyasztók egyre inkább keresik – írja a Craftbrewingbusiness.com. Az olyan óriáscégek, mint pl. a Doehler – amely globálisan gyárt és forgalmaz az élelmiszeripar számára természetes anyagok felhasználásán alapuló technológiákat – már rá is kattant a trendre.
A várakozások szerint a gluténmentes sörpiac 2017 és 2022 között globálisan 13,5%-os növekedést mutat majd, ahogyan nő az elhízás, a cukorbetegség, a cöliákia és az egyéb diagnosztizált élelmiszer-intoleranciák gyakorisága is.
Az Egyesült Államokban és Európában már most nagy figyelem irányul a glutén bevitel korlátozásának szükségességére, a gluténmentes termékek piaca így kb. 40 millió fogyasztóra nőtt – mutat rá a lap.