Cikk megosztása
A thai konyha jellegzetes ételeihez sem bort, sem sört nem könnyű párosítani, hiszen jellemzően dús, egzotikus fűszerezésű fogásokról van szó, amelyek nem minden esetben működnek jól a bonyolultabb karakterű italokkal.
Ugyanakkor a jól megválasztott sör nem csak frissít, hanem támasza lehet a thai konyha vagány ízeinek.
Tom Yum Goong és brown ale
A Tom Yum Goong egy csípős garnélaleves korianderrel és limemal. A leves erős ízeihez egyszerű, de karakán sör dukál. A brown ale piritósos ízjegyei ezúttal jól jönnek!
Pad Thai és fekete saison
A fűszeres, zöldséges rizstésztát egyszerűen mindenki szereti. A chili, a hagyma, a halszósz, a mogyoró és a kis rákok egyszerűen tökéletes harmóniát alkotnak ebben a nagyon egyszerű ételben. A Draft magazin szerint jó ötlet hozzá egy fekete saison, hiszen kibontja a mogyoró ízét, a sör fűszeressége és gyümölcsössége, valamint üdítő karaktere pedig hibátlanul működik együtt a tésztaétellel.
Kókuszos-csirkés curry – schwarzbier
Csirke, burgonya és sárgarépa, amely egy gazdag és fűszeres kókuszos curryben úszik – ehhez az ételhez a legjobb választás a finom pörkölt ízekkel operáló schwarzbier, amelynek étcsokoládés beütése gyönyörű harmóniát alkot a curry ízvilágával.
(Via)