Cikk megosztása
Ez egészen konkrétan egy sörben párolt gomba, zöldfűszeres polentával, vagy ha úgy tetszik puliszkával. Minél többféle erdei gombából készítve az igazi, és akkor, hogyha erős alet használsz hozzá.
Hozzávalók:
- erdei gomba (trombitagomba, rókagomba, kucsmagomba, stb.)
- olívaolaj
- fokhagyma
- erős ale
- vaj
- kukoricagríz
- tej
- rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, ezek apróra vágva
- reszelt parmezán
- só és bors
Elkészítés:
Tedd egy serpenyőbe az olajat, melegítsd közepes lángon benne a fokhagymát, majd mehet rá a gomba, amit süss addig, amíg ki nem engedi az összes levét. Ez után mehet hozzá a sör, amiben addig párold a gombát, amíg csak néhány evőkanál marad az aleből. Ha ezzel megyvagy, vedd le a tűzről és add hozzá a vajat, keverd át alaposan, és ha a vaj elolvadt, ízesítsd sóval és borssal.
A polentát összetenni pedig még ennél is egyszerűbb:
Keverj össze tejet, vizet és a maradék sört egy lábosban, forrald fel, és folyamatos keverés mellett nyomasd bele a polentát, úgy, hogy a belekerülő kukoricadara mennyisége feleannyi legyen, mint a tej/sör/víz kombóé. Keverd addig, amíg szépen besűrűsödik, majd mehetnek bele a zöldfűszerek. A parmezán a végén mehet hozzá, csakúgy, mint a só és a bors.
Nagyon-nagyon frissen a legjobb!
(Via)