Cikk megosztása
A Horizont hordóérlelt söreinek elitje, a 2025-ös Night Shift széria ezzel a két tétellel válik teljessé! Jöjjön két russian imperial stout: egyik makadámdióval, rumos hordóban érlelve, a másikat pedig frissen pörkölt kávén és ghánai kakaóbabon tartották, mielőtt a Bourbon hordókba került. Kóstoljuk őket együtt!
A Horizont Night Shift tételei minden évben különös izgalmat tartogatnak a sötét sörök kedvelőinek. Felejthetetlen ízekkel operáló, totál exkluzív cuccok ezek, és tényleg minden palack egy új sztori!
Itt már szó esett az idei hajdinaborról és a bourbon hordóban érlelt duplacsokis milk porterről. Itt pedig a kókuszos-csokis imperial pastry stout és a mogyoróvajas, sherrys hordóban iskolázott stout volt a téma. Most jöjjön a sorozat két befejező tétele!
Russian Imperial Stout Aged in Rhum and Vanilla – Macadamia Rum Barrels
Frissen ürített rumos hordóba került az egyik fele ennek a russian imperial stoutnak, a másik adag pedig olyan rumos hordókba, amikben azelőtt makadámdió és vanília volt. A makadámdió Ausztráliában honos, baromira vajas, komplex ízvilágú mag, amelyhez legendásan illik a vanília trópusi ízvilága. Az eredmény pedig nem kicsit összetett az ízvilág lett!

Russian Imperial Stout Aged in Bourbon and Bourbon Maple Barrels with Chocolate & Coffee
Már mondhatjuk, hogy itt a szokásos alap, egy totál fekete, testes russian imperial stout, amit frissen pörkölt specialty kávén és ghánai kakaóbabon érleltek. Aztán került a cucc frissen ürített bourbon hordókba, a másik fele a tételnek pedig olyan whiskyshordóba, amiben korábban juharszirupot is érleltek. Édeskés felhangok, egész cukrászdákat megszégyenítő ízek és illatok, brutálisan összetett karakter!
Hamarosan 12 Night Shift tételt kóstolunk össze. Érdekel a téma? Akkor figyu:

