Cikk megosztása
Május 18-20 között több mint száz, európai sörszaki érkezik Budapestre, a European Brewery Convention (EBC) tanácskozására. Összegyűjtöttük, mi az amit már tudni lehet a rendezvényről.
A sörcsapolás technológiája és minősége, a csapolórendszerek és csomagolóanyagok fejlesztése lesz a fő témája szakmai kongresszusnak – mondta Kun-Farkas Gabriella a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának docense.
Ahogy a hivatalos program fogalmaz: az italcsomagolások fenntarthatóbbá tétele a cél, és az európai sörgyártók „meg vannak győződve arról”, hogy minden csomagolás közül a legjobb a többutas. Hiszen azok sokkal hosszabb élettartalmúak, mint az egyszer használatos palackok és dobozok. Ha pedig többutas, a hordó a legtutibb, ami nem csak hatékony, hanem kiváló minőségű söröket is eredményez.
Ebben a témában adnak majd elő söripari technológusok, minőségügyi szakértők, sörfőzdék képviselői és kutatók.
Szó lesz a hordókkal kapcsolatos innovációkról, a sörcsapoló rendszerekről és a csapolt sör fogyasztói fogadtatásáról.
A konferencia előadóit a következő hetekben választja majd ki az EBC. A rendezvényt a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának dísztermében tartják majd.