Cikk megosztása
A Vaskakas Sörfőzdében készül Kisbér saját söre. A csapolva és dobozban is kapható német pils csomagolására egy versenyló került. De nem a Kincsem és nem Imperiál, sőt nem is Overdose!
Kisbért a Bakony kapujának is nevezik, illetve arról is híres, hogy ott született a Kincsem nevű versenyló, amely szinte mindent megnyert, amit annak idején lehetett. Igaz, az még a 19. században volt.
Egyébként a város egyaránt fontos a Bakony, a Vértes és a Kisalföld régiók számára is. Utóbbihoz való kötődését jól jelzi, hogy a Győrújbaráton működő Vaskakas Sörfőzde készítette el a kisbériek saját sörét, a Kisbér Pilst.
A város sörének ötlete Trencsényi Zsolttól, a Marilyn Street Food & Cafe tulajdonosától származik, akinek előbb a polgármesternél és a közjegyző kellett kijárnia, hogy elnevezhesse a városról a terméket.
Vida Norbert, a Vaskakas sörfözőmestere többféle verziót is készített a Kisbér Pilsből, majd a kóstolások során kiválasztottak egy 4,4 százalékos, német típusú szűretlen pils-t, amelyet csapolva és dobozolva is lehet kapni. A csomagoláson pedig a város főterén látható, Kisbér nevű ló szobra került, amely Kincsem előtt egy évvel született versenyló volt. Az egyetlen olyan magyar ló, amely megnyerte az epsomi derbit, a „lósport Wimbledonját”.
A Kisbér Pils csapolva és dobozban is kapható a kisbéri Marilyn Street Food & Cafeban.