Cikk megosztása
Hamarosan startol az idei Gourmet Fesztivál, amely hazai és világkörüli gasztroutazást kínál a Millenárison. A fesztivál menüjéből a Belgium Büszkeségei stand kínálatához válogattunk fogásokat.
A Gourmet Fesztiválon idén több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogása viszi végig a látogatókat a magyar konyhán az Őrségtől a Székelyföldig, körbe tovább a Földközi-tenger partjain, meg sem állva a Távol-Keletig.
A rendezvény minden napján, az első 1000 belépőhöz jár majd sörkupon, amellyel a bejárattal szemben lévő, – amúgy 15-ös – Belgium Büszkeségei standon kérhetünk kóstolót a következő csapolt sörökből: Leffe Blonde, Leffe Dark, Belle-Vue Kriek, Hoegaarden White és Stella Artois.
Nem lesz könnyű feladat kiválasztani, a megfelelő sör-étel párokat, így a legegyszerűbb talán az lesz, ha két fogás között frissítesz 1-1 sörrel. Ha azonban mégis szívesen kísérleteznél, hoztunk mindegyik Belgium Büszkeségei tétel mellé két-két kajatippet, amelyekkel szerintünk érdemes próbálkozni!
Leffe Blonde, táfelspitz és almás lángos
Az arany színű Leffe Blonde olyan belga ale, amelyhez talán nem is nehéz ételpárt találni, ugyanis enyhén pörkölt malátás, kissé komlós íze egészen univerzális társsá teszi azoknak az ételeknek az esetében, amelyeknél az élesztős illatok is jól működnek.
Épp ezért érdemes majd kipróbálni a Kádár Étkezde Főtt marha-„tafelspitzével”, amelyhez petrezselymes újburgonya és persze választható mártás is jár. Ugyancsak telitalálat lehet a Leffe mellé a +52 Event and Gastro Hall malaccsászárhús pörköltje, amelyet agyagedényben készítenek és almás lángossal, valamint sült tejföllel tálalnak. Ez utóbbi és egy Leffe egészen kiadós kombinációnak ígérkezik!
Leffe Dark, szarvasgomba, csoki
A Borkonyha szarvasgombás parmezán gnocchi-jához egyből beugorhat a Leffe Dark nagyon gazdag, desszertekre emlékeztető, enyhén kávés, kellemesen csokis ízvilága. A szarvasgomba és a csoki régi jóbarátok, miért ne próbálnánk ki az ízeiket ebben a formában is? Ha viszont szerinted mindenképp valami húsos fogás dukálna a barna Lefféhez, a Hoppá! Bistro Hortobágy Angus Denver minute steak-je jó választás lehet!
Belle-Vue Kriek és citrompite
A Belle-Vue Kriek, meggyes lambic azért remek gasztrosör, mert desszertek és főételek mellé is simán illik. A maga átütő gyümölcsösségével izgalmas párja lehet majd a Flódnis citrompitéjének, de akár a Párisi Passage Omlós marha, barna vajas burgonyapüré, amaréna meggy-kombinációjának is!
Stella Artois, polip hot dog, édeskömény
Nincs nehéz dolgunk a Stella Artois-val sem! A könnyed láger sörök hagyományosan jó társai a legtöbb street foodnak és a tengeri ételeknek is. Az esztergomi 42 Étterem polip hot dog, édeskömény, kimchi kombója kellemes tása lesz a Stellának, de a távol-keleti ízek között is eredménnyel kereshetünk majd hozzá illőt!
Hoegaarden, házinyúl, miniburger
A Hoegaarden White, avagy a belga búzasörök nagy klasszikusa gazdag, mégis könnyed citrusos ízvilága miatt szuper társa lesz a Kistücsöknél kapható házinyúl-gerincnek, amelyet vadas mártással kínálnak. A sör koriander-citrushéj ízvilágához pedig miért ne választanánk valami vagány, fűszeres fogást? A Balagan miniburgerek közül a bárányköftés, savanyított lilahagymával és korianderrel egészen biztosan telitalálat lesz!
A Gourmet Fesztivál május 24-én, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit és május 26., vasárnap 19 óráig várja a látogatókat a Millenárison.
Támogatott tartalom.
Fogyaszd felelősséggel!